pepe pisze:same foty a wasze opinie? jak tam trybuny dostawiane i ogólnie organizacja GP
Co do trybun to nie wiem, bo akurat tam nie siedziałem. Ale po fotkach widać że stamtąd był dobry widok i w sumie nie słyszałem by ktoś narzekał.
Co do Grand Prix...
Według mnie obsada finału świadczy o poziomie sobotniego turnieju (choć mimo wszystko Kołodziej z całej stawki zrobił największe wrażenie). Innym słowem zawody, jak zawody. Jak dla mnie to całość ratował moment koronacji Tomasza bo tak ogólnie to większość ludzi chyba tylko na to przyjechało. Nie wiem czemu, ale ja odnoszę wrażenie iż bydgoskie zawody już nieco się przejadły, choć wpływ na to miało kilka czynników:
-Gollob zapewnił sobie złoto już przed Bydgoszczą, więc przyjechał tylko się pościgać
-niestety kontuzja uniemożliwiła mu jazdę przez całe zawody, co też inaczej się ogląda GP bez Tomka
-walka o srebro: z dużej chmury, mały deszcz. Dla Crumpa który w tym roku zdobywał już 10 medal z rzędu to tak naprawdę mu zwisało jakiego koloru zdobędzie bo mając tyle medali, liczy się tylko tytuł mistrzowski. Więc sprawa wicemistrza wyjaśniła się, tak samo jak złoto, już w Terenzano. Zresztą Jason i Jarek solidarnie pojechali słabo więc emocje szybko się skończyły i tylko pozostało czekać na dekorację.
Te Grand Prix bardzo przypominały zeszłoroczne. Też była wielka dyskusja czy Gollob odrobi stratę do Crumpa i oczywiście Emil walczący jeszcze o srebro, zacierało się ręce na pojedynek Gollob vs Emil itd. I wszystko szybciutko się skończyło, tak jak teraz.
Myślę że nawet dobrze iż GP znika z Bydgoszczy na jakiś czas. A jeśli do nas wróci, to już koniecznie na przebudowanym stadionie. Inaczej ani rusz